Archive for December, 2007

vluggertje/quickie

Sunday, December 23rd, 2007

garter stitch mittVooruit, even een quickie, dit heb ik de afgelopen avondjes gemaakt met heerlijke wol die ik in Leiden heb gekocht op het moment dat Leiden er op zijn sprookjesachtigst uitzag, namelijk met dat subtiele witte laagje eroverheen waar ik het in m’n vorige post over had. Het zijn wantjes in ribbelsteek, dus gewoon elke pen recht en bovendien zijn ze in vergelijking met de vorige wantjes heel simpel. Je breit ze gewoon plat en niet op vier naalden in het rond, en ze hebben geen vingertjes! Qua schoonheid doen ze voor de moeilijke variant helemaal niet onder, durf ik te beweren. (Ook op Ravelry, voor de gelukkigen onder ons)

Garter stitch mitts

Okay, just a quickie this time. This is what I made the past few evenings out of the delicious yarn I bought in Leiden right at the time it looked it’s most fairy-tale-like: with a subtle white veil of snow on top of it. They’re garter stitch mitts by Ysolda Teague, so just knit every row, and more important they’re very simple compared to the previous mitts. They’re knit flat and not in the round with dpn’s, and they don’t have those little fingers! In beauty they’re certainly no less than the complicated mitts, I dare say. (Also on Ravelry, for the lucky ones)

Subtiel sluiertje

Thursday, December 20th, 2007

Vandaag begon het te sneeuwen. Het sneeuwen zelf heb ik niet gezien, maar toen ik de gordijntjes open deed lag er een wit poederig laagje. En dat bleef ook liggen. Ik hou niet van dikke witten pakken die overal op gaan liggen en alles aan het zicht ontrekken maar zo’n subtiel wit sluiertje dat zelfs de kleinste takjes van bomen van een klein wit randje voorziet vind ik wel mooi. Het voordeel is ook dat er niet na een halve dag zo’n smerige bruine smurrie overal ligt, daar is dit laagje veel te subtiel en verfijnd voor. Zodra ze wordt aangeraakt door zoiets corrumperends als een autoband of een schoenzool verdwijnt ze gewoonweg.

Ik wilde foto’s gaan maken, en dit heb ik ook gedaan, maar ik heb mijn hart er niet ingelegd met als resultaat vrij matige foto’s. Het blijkt dat goede foto’s niet zozeer uitgaan van mooie tafereeltjes, die ziet namelijk iedereen en op de foto vallen die vaak tegen, maar dat ze voortkomen uit normale tafereeltjes die door jou worden gezien en op een of andere manier bijzonder worden door de foto die je maakt. Dus als ik een foto ga maken van Haarlem onder een laagje wit vanuit de trein kan dat alleen maar een enorm kazige en bovendien wazige foto opleveren. Kan je nagaan hoe erg het voor dat meisje moet zijn geweest die met haar telefoon een foto stond te maken van een paar besneeuwde takken.

Toen er nog geen sneeuw was en de zon nog scheen en ik net de wantjes die ik voor moedertje aan het breien was af had kreeg ik de geest. Ik pakte alle benodigheden voor een geïmproviseerd statief (twee boeken en een gescheurd kartonnen doosje, laat maar weten als je de tutorial voor dit fantastische greedschap wilt hebben) en liep naar het door de zon gestreelde grasveldje om de hoek. En hoewel mijn statief me nogal teleurstelde was dit het resultaat:

grasshugger

Ik ben nu bezig met nog een paar wantjes zonder vingers in het tegenovergestelde kleurschema (omdat ik na het breien van de eerste veel meer rode dan grijze wol overhad, goochem he?) voor mijn vriendje W. Ik ben nu weer toe aan de vingers van het tweede wantje en ik ben die verotte kleine vingertjes met al die naalden en dat gepiel een beetje zat.

Ik heb vandaag ook mijn Bachelorbul aangevraagd, het einde van een een serieuze opleiding komt in zicht. Ik dacht zeker te weten dat ik na mijn bachelor en nadat ik terug zou komen van mijn aanstaande reis, meteen door zou gaan met een onderzoeksmaster Linguistics. Net zoals ik dus vroeger zeker wist dat ik piloot wilde worden. Maar nu ik dan knopen moet gaan doorhakken en de organisatorische koe bij de ingewikkelde horens moet vatten voordat ik op reis ga krijg ik toch mijn twijfels. Heeft taalkundig onderzoeker worden eigenlijk wel iets te maken met dingen die ik echt leuk vind? Dingen zoals schrijven, tekenen, schilderen, foto’tjes maken, dingetjes breien, plaatjes maken en wat dies meer zij?

Meer over dit levensveranderende dilemma in toekomstige stukjes.

Jawel

Sunday, December 9th, 2007

Formerly known as Martha

Here she is, sitting on me like there’s never been anything else, the grey cardigan with little holes.

I’m proud, again, I wonder if I’ll have that every time I finish a knit. I hope so, because I already started something new: short fingered mittens for my mommy. They are progressing like crazy, so maybe I’ll finish them before I leave on my four month holiday to India, China and Russia. Yes, it’s decadent but well…I worked hard for it. So here you see the new project posing on my table (which my mother’s boyfriend made, I helped a little and so did Wouter).

zwerver-mitten in progress

changed my mind

Saturday, December 8th, 2007

On second thought, I’m not posting pictures today because they would look dreadful. The weather is not cooperating, you know and then I would have to use flash and it would make my beautiful little cardigan look crappy and I want it to look wonderful like it is in real life. So there you have it. No pictures today.