vluggertje/quickie

garter stitch mittVooruit, even een quickie, dit heb ik de afgelopen avondjes gemaakt met heerlijke wol die ik in Leiden heb gekocht op het moment dat Leiden er op zijn sprookjesachtigst uitzag, namelijk met dat subtiele witte laagje eroverheen waar ik het in m’n vorige post over had. Het zijn wantjes in ribbelsteek, dus gewoon elke pen recht en bovendien zijn ze in vergelijking met de vorige wantjes heel simpel. Je breit ze gewoon plat en niet op vier naalden in het rond, en ze hebben geen vingertjes! Qua schoonheid doen ze voor de moeilijke variant helemaal niet onder, durf ik te beweren. (Ook op Ravelry, voor de gelukkigen onder ons)

Garter stitch mitts

Okay, just a quickie this time. This is what I made the past few evenings out of the delicious yarn I bought in Leiden right at the time it looked it’s most fairy-tale-like: with a subtle white veil of snow on top of it. They’re garter stitch mitts by Ysolda Teague, so just knit every row, and more important they’re very simple compared to the previous mitts. They’re knit flat and not in the round with dpn’s, and they don’t have those little fingers! In beauty they’re certainly no less than the complicated mitts, I dare say. (Also on Ravelry, for the lucky ones)

2 Responses to “vluggertje/quickie”

  1. […] then the worrying i’m doing really fine. I knit a pair of garter stitch mitts for Shantimayi (look her up, I can’t say anything other than I already did about her) and she […]