Heel anders

Jazeker, ik ben in India, en het is allemaal heel anders. De reis was anders. Niet alles ging zo vlekkeloos als de vorige keer. Ons hotel had bijvoorbeeld onze kamer aan iemand anders weggegeven, en alle andere hotels in Delhi zaten ook vol. We konden nog een kamer krijgen voor 500 dollar, maar dat hebben we maar niet gedaan. Maar we moesten toch iets daar in die donkere, door Pakistaanse Islamitische terroristen bedreigde stad. Onze taxichauffeur en zijn vriend hebben ons een beetje geholpen, en brachten ons naar een touristenbureautje, dit is allemaal midden in de nacht. In dit bureautje zat een man die ons ging helpen, maar uiteindelijk bleek dat we veel te veel geld voor de taxi hebben betaald en dat hij dus niet zo vriendelijk was als hij leek. Daar wordt je toch wel erg wantrouwig van, best jammer.

Het was ook wel veel, maar we waren een beetje de weg kwijt aangezien we nergens heen konden die nacht. Toen kwamen we in een taxi terecht met een chauffeur die bijna in slaap viel en die aan ons vroeg of wij niet konden rijden. Als je het verkeer in India een beetje kent dan snap je wel dat we zeiden dat we zeker niet konden rijden. En ondanks dat hij moe was heeft hij ons heel keurig maar toch gezwind naar Laxmanjhula gebracht, waar we ongeveer 9 uur ‘s morgens aankwamen.

De hotelkamer was nieuw en onberispelijk, inclusief toiletpot en uitzicht op de holy Ganga. Ik hoor zojuist dat ik mijn tienpuntsvak op de universiteit ook gehaald heb en dat ik dus hoe dan ook (wat ik dus maar voor Russisch gehaald mag hebben) een Bachelordiploma rijker ben! Dat vond ik erg fijn om te horen.

We hebben in die 36 uur dat we in India zijn al weer heel wat nieuwe vrienden en semi-vrienden gemaakt. Voor een van die eersten heb ik een tekening gemaakt, en morgen hebben we beloofd om chai met hem te drinken. Hij heeft mij Maduri genoemd omdat ik lachte zoals een bekende Hollywoodster die zo heet, zei hij. Met zulke mensen kun je toch moeilijk lang boos blijven op mensen die je afzetten. Het avondeten bestond vanavond uit een thali, een groot bord met vakjes die gevuld zijn met respectievelijk rijst, dal, groentecurry, kheer (zoete rijstpap) en chapati’s. Heerlijk spul en praktisch gratis.

Internet is ook niet duur, maar aangezien we er ongeveer twee maanden aan hotelovernachtingen doorheen hebben gejaagd voor de taxi hiernaartoe moeten we toch een beetje zuinigaan doen. Volgende keer meer!

One Response to “Heel anders”

  1. Cas says:

    Nou Janneke, omdat ik je niet meer vlak voor vertrek heb gesproken wens ik je bij deze alsnog heel veel plezier daar. Ik hou je blog in de gaten dus kom maar op met verhalen en foto’s! Groetjes