Momo’s

Het is hier een groot borrelend vat vol avontuur, Bassie en Adriaan zouden er hun handen vol aan hebben. Was gisteren nog een normale dag, weliswaar met een Russische mevrouw die plotsklaps aan me vroeg of ik Russisch sprak en een kaartje naar Delhi voor haar kon kopen en dan steeds als ik iets wilde verstaan van de kaartjesverkoper er doorheen vroeg: “Wat zegt hij??”, begon het vandaag zowaar ineens te regenen! Dit is natuurlijk niet het grootste avontuur van vandaag: we zijn naar het Tibetan Children’s Village geweest, de berg op. Het was er heel mooi, en om de kinderen te ontmoeten en bijvoorbeeld met zijn allen te horen zingen/bidden voor hun eten was heel bijzonder.

Momo's in the making

We kregen hun zelfgemaakte momo’s met aardapelvulling te eten, met hete chilipasta. Het was heerlijk, maar de groepsmoeder had ons er graag nog een stuk of tien meer zien eten.

W. and ChungdakDe jongen waar het om ging, Chungdak, het sponsorkind van een vriendin, was erg lief en ook verlegen. Hij heeft ons het halve complex laten zien, met voetbalveld, basketbalveld, cyberlokalen, scholen, bibliotheken, tempel, stupa en al. We hadden van zijn sponsormoeder een grote tas vol spullen voor hem meegenomen, dat vond hij natuurlijk heel leuk. Voor de groepsmoeder had Sadhya (de sponsormoeder in kwestie) ook wat meegegeven, die was er ook erg blij mee en ze was zo dankbaar voor alles. Toen we terugkwamen merkte ik pas hoe veel blijer en optimistischer ik was dan gisteren.

Het laatste avontuur is dat we in ons favoriete restaurant steeds leuke Indiase muziek hoorden en ik aan de ober-jongen vroeg welke CD dat was. Toen zei hij met een grote trotse glimlach dat hij de CD zelf had samengesteld. Ik vroeg of ik een kopietje mocht hebben, en hij zei dat hij dat zeker kon regelen. De volgende dag kreeg ik het CD-tje en wie weet kunnen jullie het hier binnenkort wel (deels) beluisteren!

Zo gaat dat hier in avonturenland.

One Response to “Momo’s”

  1. nel says:

    leuke dingetjes!